top of page
LINH20230417Bodyrememberstraumatherapie0551.jpg

BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE (BRTT)

Iedereen heeft zo zijn eigen “rugzakje” 

We maken gedurende ons leven allemaal dingen mee. Dat kunnen gebeurtenissen zijn als een scheiding, het verlies van een dierbare of bijvoorbeeld mishandeling. Er kan een trauma ontstaan wanneer we vervolgens ‘vechten’ of ‘vluchten’ vanuit ons reptielenbrein. En wanneer we vervolgens nergens heen kunnen, wordt opgebouwde spanning in ons lichaam opgeslagen (en niet in ons hoofd zoals we vaak denken). Deze opgeslagen trauma’s in ons lichaam zorgen voor allerlei klachten. Uiteenlopend van hoofdpijn, slapeloosheid, prikkelbaarheid tot verslavingen en depressie.

Untitled design (3).png

WAT IS BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE?

Trauma kan ontstaan wanneer we willen vluchten of vechten, maar nergens heen kunnen. Deze spanning slaan we vervolgens op in ons lichaam, niet in onze geest! Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier deze spanning te ontladen. Het gaat daarbij om zowel dagelijkse stress als chronische stress.

Met de BRTT methode help ik je jouw natuurlijk mechanisme te herinneren: de spanning in je lichaam los te laten en weer terug te brengen in de oorspronkelijke, kalme en ontspannen staat.

WAT WE GAAN DOEN

tijdens de sessies

Ademhalingsoefeningen (om jouw lichaam volledig te ontspannen).

In contact komen met je fysieke lichaam.

Lichaamsoefeningen om je psoas spier te activeren. De psoas spier is de kernspier van de ziel. Niet doorleefde spanning (ook van vroeger) slaan zich hier op.

LINH20230417Breathwork0587.jpg

Na activatie van de psoas spier start het trilproces. Je maakt verbinding tussen lichaam en ziel.

TRAUMA RELEASE BREATWORK

 

De BRTT sessie kan uitgebreid worden met Trauma Release Breatwork (TRB). Bij deze vorm van ademwerk (ook wel ademreis of ademsessie genoemd) gebruik je krachtige ademhalingstechnieken die worden ingezet om ongewenste levenspatronen te transformeren. Je daalt af tot in je onderbewuste waar je spanning, oud verdriet of boosheid los kunt laten. TRB in combinatie met de BRTT methode brengt een krachtige transformatie met zich mee die je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid weer helemaal in balans zal brengen.

 

Pakket van 4x BRTT: € 510,00
Pakket van 4x TRB: € 510,00
Pakket van combinatie BRTT en TRB samen in 4x: € 1.000,00
Een losse combinatie sessie kost € 240,00

Vind je het spannend om alleen te komen? Je kunt deze sessie ook samen met iemand boeken. Het kan heel waardevol zijn deze reis met iemand te maken die je vertrouwt, waar je je op je gemak bij voelt en kwetsbaar bij durft te zijn.

MIJN ROL ALS

begeleider

Tijdens de sessie kunnen er symptomen optreden als: transpireren, bibberen en trillen. Ook kun je tintelingen ervaren. Je kunt de energie ook tegenwerken waardoor er spierverkramping of strakheid optreedt. Emoties van geluk, verdriet, verlatenheid, vrede, acceptatie en woede kunnen omhoog komen. Het is ook mogelijk dat je in contact komt met onverwerkte stukken uit je vroege jeugd. Als ervaren begeleider bied ik jou daarom de liefdevolle steun, warmte en veiligheid die je nodig hebt om door te ademen en het proces af te maken.

LINH20230417zelfvertrouwen0509.jpg

HOE KLANTEN MIJ ERVAREN

Testimonials

Elly-min.jpg

De Body Remembers Trauma Therapie van Daniëlle vond ik echt een feestje. Dat klinkt misschien een beetje raar maar ik vind de therapie een prachtige uitnodigende techniek om verbinding te maken met mezelf, mijn trauma en mijn pijn zonder dat ik daarvoor de trauma en pijn opnieuw hoefde te beleven. Door de verschillende ademtechnieken achter elkaar uit te voeren wordt je als het ware meegenomen je lichaam in, raak je trauma en pijn even aan om het vervolgens los te kunnen laten en het echt letterlijk uit mijn lichaam te schudden en te ademen.

 

Daniëlle gaf mij het vertrouwen dat ik het kon. Door de rustige, uitnodigende, liefdevolle en professionele uitstraling en begeleiding van Daniëlle kon ik mij helemaal overgeven aan de ervaring van mijn lichaam en de beweging die mijn lichaam van mij vroeg. 

 

Lieve Daniëlle, je bood mij een veilige plek en gaf mij alle ruimte voor mijn ervaring. 

Elly van der Laan

bottom of page