top of page
  • Foto van schrijvernikitahelena

Geliefd of vergruisd?



Er is een vrouwelijke huisarts in Nederland die graag de eerste medicijnvrije huisarts van Nederland wil zijn. Nederland heeft daar een mening over. Er zijn mensen die heel blij zijn dat er ook gekeken wordt naar andere manieren, buiten de medicijnindustrie. Er zijn ook mensen die haar het liefst uit haar functie ontheven zien. Want let wel, zij is een officiële huisarts met de daarbij behorende papieren.


Zij kiest echter voor een weg buiten de gebaande paden en voor dat waar zij in gelooft. En geloof mij, zij krijgt de nodige kritiek over zich heen!

Zij laat zich niet weerhouden van dat waar zij in gelooft. Ze steekt haar “kop” boven het maaiveld uit en blijft bij zichzelf en blijft geloven in waar zij voor staat. Ondanks alle kritiek.



Mensen die in het verleden veel betekend hebben zijn wel vaker voor gek verklaard. Denk aan Benz die voor gek werd verklaard omdat hij in een gemotoriseerd voertuig geloofde in de tijd dat ze toch paarden hadden met een kar erachter. Of wat te denken van Pythagoras die geloofde dat de aarde rond was in een tijd dat iedereen nog geloofde dat hij zo plat als een pannenkoek was.

Het gaat er niet om of iemand “gelijk” heeft of niet. Het gaat om in jezelf geloven en in je (vreedzame) idealen en daar voor gaan, ongeacht de negatieve reacties of kritiek.


Geloof jij in jezelf en jouw idealen?


Liefs,


Daniëlle


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page